Viranomainen

Järjestelmässä on viranomaistoiminto, jonka tarkoitus on auttaa viranomaisten toimintaa kiireellisissä hätätilanteissa.

Viranomaistoiminto tarkoittaa sitä, että esimerkiksi alueen ambulanssien ja hätäkeskuksen yksikkökohtaiset gsm-numerot on mahdollista liittää järjestelmään, jolloin järjestelmä tunnistaa puhelinnumeron automaattisesti viranomaistahoksi.

Oven avauduttua, viranomaisen avauksessa käytettyyn puhelimeen saapuu välittömästi tekstiviestinä ennalta laaditut ohjeet siitä, että miten rapussa sijaitseviin asuntoihin pääsee sisälle.

Toiminnon tarkoituksena on säästää kallisarvoisia minuutteja akuuteissa tilanteissa, joissa esim. sairaskohtauksen saanut ihminen on kyennyt soittamaan ambulanssin, mutta tilan heikennettyä ei itse kykene enää avaamaan ovea tai päästämään auttajia rappukäytävään.

Liian usein ambulanssin vasteaikaan sisältyy varsinkin öisin luvattoman paljon odottelua rapun ulko-oven edessä tai asunnon oven takana. Niin ikään autettavan asunnon oven murtaminen siirtää hoidon aloittamista aina tuonnemmaksi.

Aivo- ja sydän-infarktipotilaiden kohdalla pikainen apu on elintärkeää ja ajoissa aloitettu liuotushoito edesauttaa selviytymistä ja kohtauksesta toipumista pidemmällä aikavälillä.

Viranomaisavauksen yhteydessä oven lukituksen aukiolo voidaan asettaa esimerkiksi puoleksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi, jolloin kohteeseen mahdollisesti myöhemmin saapuvan hoitohenkilöstön ei tarvitse erikseen järjestää uutta oven avausta.