Avainsuoja

Kiireellisiä tehtäviä tulee asunto-osakeyhtiöihin, joiden ovet ovat lukittuna nykytrendin mukaisesti ympäri vuorokauden. Kiireellisen tehtävän saatuaan viranomainen voi olla paikalla hyvinkin nopeasti, mutta liian usein avun antaminen tarvitsevalle viivästyy lukitun ovien vuoksi.

Viranomaiset joutuvat eri puolilla maata päivittäin tilanteisiin, joissa henkilö on lukittujen ovien takana, eikä apua saada mahdollisimman nopeasti sitä tarvitsevalle. Hätätilanteessa kuluu usein aikaa sen pohtimiseen, odotetaanko huoltomiestä vai pyydetäänkö virka-apua oven murtamiseen. Jos lainsäädännön tarjoamat oikeutusperusteet eivät anna oikeutta oven rakenteiden rikkomiseen, on edessä usein kymmenien minuuttien odottaminen, kunnes huoltoyhtiön edustaja ehtii paikalle.

Avaaminen toimii yksinkertaisesti siten, että järjestelmän soitetaan tunnistetulla puhelinnumerolla, joka avaa E-A1 ilman, että puheluun vastataan. Viranomaisen avauksessa käytettyyn puhelimeen saapuu välittömästi tekstiviestinä ”Virallinen maantieteellinen osoite”. Lukko aukaistaan painamalla suojan sisäputkea, jolloin se ponnahtaa auki .

Avainsuoja muodostaa aika perusteisen lokitiedoston mistä ilmenee kaikki siihen soitetut numerot. Kulkutapahtumia voidaan tarkastella hyvin tarkasti, esim. tietyn, päivän tai kellonajan mukaan.

Suojassa on pelastusavain, millä  pääsee rappukäytävän jokaiseen huoneistoon ja näin avun saanti nopeutuu oleellisesti. Niin ikään avainsuoja helpottaa ja yksinkertaistaa viranomaisten operatiivista toimintaa mahdollistamalla mutkattoman sisäänpääsyn kohdeasuntoon ympäri vuorokauden.

Tulosta esite PDF

FA Todistus PDF

Patenttijulkaisu pdf FI 127983 B