Lukija

RFID tunniste on hyvä vaihtoehto, kun halutaan rajoittaa kulkua ulkopuolisilta. Ovenpieleen asennettu RFID lukija avaa oven vain sille, jolla on mukanaan sisäänpääsy oikeuttava tunniste. Sähköisen kulunvalvonnan tavoite on tarjota vaihtoehto mekaanisille avainjärjestelmille sähköisten tunnisteiden avulla.

Lukijalaite voidaan asentaa useampaan kiinteistön oveen esim. kylmäkellari, kuivakellari, pyykkihuone, pyöräsuoja jne. Kiinteistön hoitajalla, postinjakajalla tai lehdenjakajalla on omat erilliset tunnisteensa ja ne ohjelmoidaan RFID lukijaan.  Lukijalaite ei ole yhteydessä mihinkään etäpalveluun, tallentaa paikallisesti lukijan muistiin. 

RFID-lukija on standalone-ominaisuus, joten se voi ohjata esimerkiksi sähkölukkoa itsenäisesti tunnisteella olevien kulkuoikeuksien mukaan. RFID-lukija on ratkaisu, johon voit liittää rajattomasti käyttäjiä ja myös käyttö on rajaamatonta.

Järjestelmään voidaan aktivoida käytössä oleva muu tunniste, jonka taajuus on: 125 kHz tai 13.56 MHz.

Bluetooth-järjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan matkapuhelimesta ja lukijalaitteesta.
Kulunvalvonnan tehtävä on estää ylimääräisiä henkilöitä pääsemästä rakennukseen. Ovenpieleen asennettu bluetooth lukija avaa oven vain sille, jolla on mukanaan sisäänpääsy oikeuttava tunniste numero.

Bluetooth-lukija on standalone-ominaisuus, joten se voi ohjata esimerkiksi sähkölukkoa itsenäisesti tunnisteella olevien kulkuoikeuksien mukaan. Bluetooth-lukija on ratkaisu, johon voit liittää rajattomasti käyttäjiä ja myös käyttö on rajaamatonta. Käyttö vaatii Bluetooth omaisuudella varustetun matkapuhelimen.